Islamitische Geschiedenis

Het Qurtuba Instituut

Het Qurtuba Instituut richt zich op het onderwijzen van de Islamitische wetenschappen welke gebaseerd zijn op de klassieke Islamitische literatuur. De doelgroep waar het zich op focust zijn jongeren/volwassenen vanaf 16 jaar.
Middels een driejarig leertraject, waarbij men de belangrijkste vakken en literatuur bestudeert over de islam, wordt getracht om de kennis over de islam binnen de gemeenschap te vergroten. Dit wordt gedaan door de klassieke teksten op een overzichtelijke en diepgaande manier te presenteren en deze te vertalen naar de huidige realiteit en context van de samenleving.

Waarom Inleiding Islamitische Geschiedenis?

Tijdens deze opleiding wordt je begrip van de islam breder. Je zult merken dat je tijdens het volgen van de opleiding een stevige basis krijgt in het geloof. Inleiding Islamitische Geschiedenis is een losse vak en geen onderdeel meer van het Driejarige-traject. 

Wat leer je?

Onder begeleiding van een ervaren en deskundige docent worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Het ontstaan van Arabische stammen
  • Het leven van de Arabieren en de openbaring
  • Het begin van de openbaring
  • Het Mekkaanse & Medinese tijdperk
  • De verspreiding van de Islaam over de wereld

Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van een powerpoint-presentatie en hand-outs. 

Onderwijsmethode

De lessen worden klassikaal gegeven. De broeders en zusters volgen tegelijk les met een tussenwand waardoor de leraar voor beide groepen te zien is maar niet elkaar. Tijdens de lessen is er ruimte voor vragen. Buiten de lessen om wordt van de student zelfstudie verwacht in de vorm van huiswerk die door de docent wordt meegegeven.

 

Leraar 

Mohammed Elhoceimi

Lesdagen en –tijden 

Elke maandagavond 19:30 tot 21:30 uur. De lessen starten op maandag 8 oktober tot maandag 24 december.  

Kosten

De kosten zijn €30, inclusief lesmateriaal.

(Wanneer je niet voldoende financiële middelen hebt om de lesbijdrage te betalen, kun je contact met ons opnemen voor een eventuele kwijtschelding van de kosten.)

INSCHRIJVEN ISLAMITISCHE GESCHIEDENIS

Qurtuba's brievenbus: