Cursus ‘De Koran leren lezen’

Cursus ‘De Koran leren lezen’

Posted by

Al gestart! Wil je toch nog meedoen, schrijf je in voor de wachtlijst. 

Update 30 augustus 2018
Deze week zijn we met de eerste groep begonnen, daarnaast is er een wachtlijst. We streven naar een tweede groep op korte termijn met de huidige wachtlijst. Als u zich nog in wil schrijven dan komt u op de wachtlijst. Wij zullen onze best doen om ook voor u een gelegenheid te creëren.

‘De Koran leren lezen’ voor zusters

Vanaf 28 augustus starten we met een cursus ‘De Koran leren lezen’ voor zusters. De cursus zal plaatsvinden op de dinsdagavond vanaf 18:30 en zal gegeven worden door een docente.

Noorania methode, individueel pad
Uit de ervaringen die we de afgelopen jaren met met Koranonderwijs hebben opgebouwd zijn we ervan overtuigd dat de Noorania methode de ideale methode is om zelfstandig de Koran op een correcte manier te leren lezen. Na deze cursus zal je in staat zijn om zelfstandig de Koran op een correcte wijze te lezen.
Van groot belang bij deze methode is dat elke cursist zijn eigen tempo volgt. Als een cursist meer tijd nodig heeft voor een bepaalde les is dat geen enkel probleem. Gaat de andere cursus juist sneller door de stof dan is dat natuurlijk ook prima. De docente zal elke cursist begeleiden bij het individuele pad.

Focus op de taal van de Koran, elke gelezen letter is een zegen
De Arabische taal is zeer uitgebreid en het is daarom dat we in de methode alleen focussen op het Arabisch dat in de Koran gebruikt wordt. Alle letters, lettertekens, woorden en zinnen die in deze methode gebruikt worden komen uit de Koran. Op deze manier raakt de cursist  al snel vertrouwd met de Koran en gaat zij al snel letters en woorden herkennen. Sterker nog, zoals we allemaal weten is het lezen van elke letter uit de Koran al goed voor vele zegeningen, dus elke les heeft vele voordelen.

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt
We streven naar een groep van maximaal 15 cursisten zodat elke cursist voldoende aandacht krijgt. Wees er dus snel bij, het aantal plekken is zeer beperkt. Schrijf je hieronder in of mail naar Koranonderwijs@moskeezeist.nl voor meer informatie.

Tijdstip, kosten en vervolgstappen
De cursus vindt plaats op de dinsdag van 18:30 tot 20:30.
De kosten zijn €15 per maand.
De duur is afhankelijk van het tempo van de cursist. De intentie is om de cursus het hele schooljaar te geven. Koranonderwijs is bezig met het voorbereiden van een vervolgstap. Daarnaast gaan we kijken naar de mogelijkheid om periodiek nieuwe cursisten toe te laten wanneer de eerste cursisten het lezen van de Koran goed beheersen.